Contact

Prefab kunststof dakkapel

Overweeg je een kunststof dakkapel? Dat is een verstandige keus: je verhoogt niet alleen je woongenot met extra ruimte, licht en uitzicht, maar ook de waarde van je woning. En zo’n kunststof dakkapel is ook nog eens heerlijk onderhoudsarm.

Dakkapel renoveren? Kijk hier

Kunststof = zorgeloos genieten

We zeggen het niet voor niets: hout is onderhoud, een kunststof kozijn is zorgeloos genieten. En dat geldt dubbel en dwars voor een kunststof dakkapel. Want een houten kozijn kun je nog wel met een ladder tegen de gevel zelf schuren, plamuren en schilderen. Maar voor een dakkapel moet je het dak op. Daar zit je niet op te wachten, toch? Met een kunststof dakkapel hoeft dat ook niet: kunststof is vrijwel onderhoudsvrij. Zeker als je kiest voor kwaliteit, zoals de kunststof kozijnen van Weru in combinatie met kunststof beplating van Keralit of Volkern.

Kunststof dakkapel met ventilatierooster en inzethor.
Kunststof dakkapel met ventialitierooster (midden) en inzethor (rechts).

Kunststof dakkapel op maat

De dakkapel maken we op maat. En dat geldt ook voor de kunststof kozijnen. Je hebt keuze uit 6 verschillende kunststof kozijnen, zowel vlak als verdiept, in vrijwel elke kleur of kleurencombinatie die je kunt bedenken. Ook de kunststof beplating is in veel verschillende kleuren verkrijgbaar. En heb je weleens aan een kunststof dakkapel met rolluik of screen gedacht? Of bijvoorbeeld een ventilatierooster? Kan allemaal.

Prefab dakkapel

De kunststof dakkapel wordt in de werkplaats gemaakt, daarna kunnen we ‘m in één keer het dak op takelen. Voordat we dat doen, plaatsen we extra balken in je dak om het gewicht van de dakkapel op te vangen. We maken een gat (wij zeggen liever ‘sparing’) en passen waar nodig de dakpannen aan. Dan pas hijsen we de dakkapel het dak op. We bevestigen alles zodat het muurvast zit en zorgen dat de boel wind- en waterdicht is.

Prefab dakkapel met Volkern beplating wordt op het dak gehesen
Prefab dakkapel met Volkern beplating wordt op het dak gehesen.

Kunststof dakkapel met rolluik

Met een dakraam op het zuiden kan het op zolder flink heet worden. Om die reden kiezen veel mensen voor een dakkapel met rolluik. Zelf vinden we een geïntegreerd rolluik het mooist, dan profiteer je ook van meer lichtinval dan met een gewoon rolluik. Maar we kunnen ze allebei leveren en plaatsen. Zowel met handmatige bediening als elektrisch (met zonnepaneeltje).

Kunststof dakkapel met rolluik
Kunststof dakkapel met geïntegreerd rolluik.
Kunststof kozijnen met rolluik, geïnstalleerd in bestaande dakkapel.
Bestaande dakkapel met nieuwe kunststof kozijnen en rolluik (niet geïntegreerd).

Afwerking dakkapel

Omdat we de dakkapel in de werkplaats maken, is hij compleet afgewerkt wanneer we ‘m op je dak plaatsen. De binnenkant van je dak moet uiteraard wel nog worden afgewerkt. Dat kunnen wij voor je doen, inclusief het uitrachelen van het plafond (het opvullen van naden, kieren en schroefgaten rondom de dakkapel). Als je geld wilt besparen, kun je ervoor kiezen om dat zelf te doen. De binnenzijkanten van de dakkapel zijn gemaakt van blanke OSB-platen die je meteen kunt schilderen.

Dakkapel supergoed geïsoleerd

Voor de isolatie van een kunststof dakkapel moet je op vier dingen letten: de zijkanten (‘zijwangen’), de dakconstructie, de kunststof kozijnen en het glas. De zijwangen zijn geïsoleerd met pir (polyisocyanuraat) voor een zeer hoge isolatiewaarde (Rd = 4,05). Dampdoorlatende folie en ventilatielatten zorgen voor voldoende circulatie. De dakconstructie heeft pir op het dak (Rd = 5,0) en hardschuim pir aan de binnenzijde om koudebruggen te voorkomen. Nog betere isolatie? Kies dan de optionele reflecterende isolatie in de balklaag voor een totale Rd-waarde van 6,0.

Vlak kunststof kozijn van Weru, geïnstalleerd in bestaande dakkapel.
Vlak kunststof kozijn van Weru, geïnstalleerd in bestaande dakkapel.

Isolatie kozijnen en dubbelglas

De kunststof kozijnen van Weru isoleren zeer goed. Dat wordt aangegeven met de U-waarde. In tegenstelling tot de isolatiewaarde (Rd) geldt voor de U-waarde: hoe lager, hoe beter. Afhankelijk van het kozijn dat je kiest is de U-waarde 1,3 tot wel 0,68 W/(m2K). De U-waarde van het dubbelglas is 1,2-0,6 W/(m2K), ook weer afhankelijk van het soort dubbelglas dat je kiest. Omdat voldoende ventilatie erg belangrijk is voor een gezond binnenklimaat, raden we altijd aan om een ventilatierooster te overwegen.

Verdiept kunststof kozijn van Weru, geïnstalleerd in bestaande dakkapel.
Verdiept kunststof kozijn van Weru, ook geïnstalleerd in bestaande dakkapel.

Vergunning dakkapel

Voor sommige dakkapellen heb je een omgevingsvergunning nodig. Je kunt hier een pdf downloaden met een infoblad van de overheid. Hieronder vatten we die informatie heel beknopt samen.

Je moet meestal een vergunning aanvragen als je de dakkapel kunt zien vanaf de weg of als je woning een monumentale status heeft. Ook als je een dakkapel wil met een schuin of een puntdak moet je een vergunning aanvragen. Maakt jouw straat deel uit van een beschermd stads- of dorpsgezicht? Check dan bij je gemeente wat de regels daarvoor zijn.

Wanneer geen vergunning nodig?

In principe hoef je geen vergunning aan te vragen als:

  • de dakkapel niet zichtbaar is vanaf de openbare weg en je woning geen monumentale status heeft of onderdeel is van een beschermd stads- of dorpsgezicht
  • de dakkapel een plat dak heeft
  • de dakkapel niet hoger is dan 1,75 m
  • er aan beide kanten minimaal 0,5 m dak vrij blijft
  • er 0,5-1 m afstand zit tussen de onderkant van de dakkapel en de dakvoet
  • er minimaal 0,5 m zit tussen de bovenkant van de dakkapel en de daknok

Als wij je dakkapel ontwerpen, houden we rekening met de bovenstaande afmetingen. Dat scheelt weer een vergunningsaanvraag.

Vergunning dakkapel aanvragen

Is er een vergunning nodig? Dan regelen we de aanvraag graag voor je, maar je kunt het ook zelf doen. Hou er wel rekening mee dat je bij de aanvraag de technische tekeningen van de dakkapel moet indienen. Regelen wij de aanvraag? Dan is dat inclusief de technische tekeningen. Nog een laatste tip: overleg de bouwplannen altijd met je buren en houd rekening met hun wensen. Dat kan een hoop gedonder voorkomen.

Wat zijn de prijzen? Vraag een offerte aan

Als je alles hierboven hebt gelezen, begrijp je dat de vraag ‘wat kost een kunststof dakkapel?’ niet een simpel antwoord heeft. Wat een dakkapel kost hangt af van de afmetingen, het soort kunststof kozijn en dubbelglas dat je erin wil, en of je kiest voor een geïntegreerd rolluik of screen. Neem contact op, dan bespreken we de mogelijkheden en stellen we een duidelijke en vrijblijvende offerte voor je op. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Gratis en vrijblijvend adviesgesprek

Maak een afspraak voor een gratis en vrijblijvend adviesgesprek. Je zit nergens aan vast. Ook goed om te weten:

  • Onze adviseurs hebben geen verkooptargets
  • We bespreken jouw wensen in alle rust
  • Je ontvangt vervolgens een heldere offerte
  • Heb je vragen? Dan staan we altijd voor je klaar
  • Ga je akkoord? Dan gaan we voor je aan de slag

Onze showroom staat in Sassenheim, vlak bij de afrit van de A44. Ambra Kozijnen is actief in het gebied tussen Haarlem, Alphen aan den Rijn en Den Haag.

Kaart van het werkgebied van Ambra Kozijnen

Vul je gegevens in, dan nemen onze adviseurs snel contact met je op:

Google reCaptcha: Invalid site key.

Keuzestress?

Er zijn ontzettend veel opties en mogelijkheden. Zoveel, dat het best een beetje kan gaan duizelen. Bezoek onze showroom of maak een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek bij je thuis. Dan bespreken we je wensen en wat er allemaal mogelijk is. Bovendien krijg je een heldere offerte zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Bel 0252-83 09 95 of mail naar info@ambrakozijnen.nl.

Onze merken

Kunststof kozijnen, deuren en schuifpuien van Weru

Aluminium kozijnen, deuren, schuifpuien en glaswanden van Mondana

VELUX dakramen in alle vormen, formaten en types

KeJe en Verano horren en raamdecoratie voor kunststof en aluminium kozijnen

Kijk ook eens bij ons broertje:
Bekijk website